09 квітня 2017 року о 16.00 в Одеській ОУНБ ім. М. Грушевського (відділ соціокультурної діяльності, 1-й поверх) відбудеться Грузинсько-Український патріотичний захід до Дня національної єдності, громадянської злагоди і пам’яті загиблих за Грузію «В єдності сила!».

9 квітня 1989 року в Тбілісі було жорстоко придушено мирну багатоденну демонстрацію, що проходила перед будинком уряду під антикремлівськими гаслами. Під колесами танків і від ударів саперними лопатками загинуло 19 осіб (з них – 16 жінок).

У пам’ять про трагічні події в Грузії відзначається День національної єдності, громадянської злагоди і пам’яті загиблих за батьківщину в Грузії 9 квітня щорічно.

Долі української та грузинської націй не просто схожі, а наче віддзеркалення одна від одної. День Гідності та Свободи відзначається в Україні задля віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Тому в День національної єдності Грузії, громадянської злагоди і пам’яті загиблих за Батьківщину в цій країні важливо стояти поруч українцям і грузинам за свою свободу і незалежність!

Організатори: грузинська недільна школа «Ана-Бана» Грузинського культурно-освітнього центру «Іверія».

Запрошуємо всіх бажаючих!

Вхід вільний!