03 листопада 2016 року о 18. 00 в приміщенні Одеської ОУНБ ім. М. Грушевського відбудеться демонстрація документального фільму «Хто, як не ми?»

З початком війни в Україні активізувався волонтерський рух, що не має аналогів у світовій історії. Волонтери взяли на себе забезпечення армії всім необхідним. Поставивши собі питання «Хто, як не ми?», тисячі людей почали збирати допомогу для бійців, сотні завантажених машин зі всієї країни їхали на фронт, волонтери добами чергували біля поранених у шпиталях.

«Хто, як не ми?» – саме так називається документальний фільм журналіста і волонтера Володимира Местини (Луганськ/Київ). У ньому волонтери з різних областей України розповідають про свою волонтерську діяльність, а військові висловлюють подяку за допомогу. Фільм складається із 40 сюжетів. Тривалість – 34 хвилини.

Фільм знято за підтримки Благодійного фонду «Народна підтримка воїнів АТО» та медіа-ресурсу www.informator-media.

Прем’єра фільму відбулася 8 липня 2016 року у Львові.

Трейлер за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Dw-4SVvR4Vw

Автор фільму – військовий волонтер і документаліст Володимир Местина родом з Луганська, в минулому активіст Луганського Євромайдану, нині волонтер БФ «Народна підтримка воїнів АТО».

Для довідки. Благодійний фонд «Народна підтримка воїнів АТО» зареєстровано 26.10.2015 р. До цього часу (починаючи з травня 2014 року) волонтерський актив фонду діяв у рамках громадської ініціативи, що об’єднувала декілька волонтерських груп. Основним напрямком діяльності організації є допомога військовим ВСУ, МВС та добровольчим батальйонам у зоні проведення АТО. Додатковими напрямками роботи є гуманітарна допомога жителям прифронтових територій (зокрема, дітям), виготовлення патріотичної поліграфічної продукції, інформаційно-просвітницька діяльність. У роботі фонду наразі задіяно понад 60 волонтерів зі Львова та інших міст.