Презентація першої збірки віршів Андрія Хаєцького відбулася 27 вересня 2016 року у відділі сучасної літератури оновленої Одеської ОУНБ ім. М. Грушевського. Дебютна книга автора стала підсумком творчості останніх чотирьох років.

641200

Директор бібліотеки Ю.С. Амельченко та поет Андрій Хаєцький

Книга складається з трьох розділів: «Крапка», «Двокрапка» та «Три крапки». Кожен з них наповнений віршами відповідного характеру. Так, у першому розділі мова йде про те, що забуте, на чому поставлено крапку; друга частина складається з віршів, котрі пов`язані з соціальним існуванням; третій розділ розповідає про почуття, які досі є і будуть існувати надалі. Власне, саме завдяки третій частині збірка має таку назву.

Разом із книгою Андрій презентував і набір листівок з фотографіями, котрі стали ілюстраціями до поезій. Набір листівок складається з дванадцяти фотографій, серед яких лише одна – портретна. На ній зображена бабуся поета, подвір`я котрої і стало джерелом фотокарток.

3

Бабуся поета

І книга, і листівки, за словами автора, є соціальним проектом. Усі вилучені з продажу кошти Андрій Хаєцький планує передати на оновлення бібліотечного фонду Любашівського району. «Мій дід був головним архітектором, і за його проектом була створена Любашівська районна бібліотека. Це символічно, і зараз відбувається початок оновлення бібліотек. Я хочу, аби сучасна література дійшла до людей, про котрих раніше забували», – підсумував поет.

ju

Під час презентації

641374

Під час презентації

641255

Під час презентації

641253

Під час презентації

641229

Під час презентації

641235

Під час презентації

Під час презентації

Під час презентації

641211

Автограф-сесія

641224

Автограф-сесія

 

Книга з автографом автора

Книга з автографом автора

 

Використані матеріали:

«ТРИ крапки»: одеський поет Андрій Хаєцький презентував першу книгу [Електрон. ресурс] : [одес. поет А. Хаєцький презентував збірку віршів «Три крапки». До першої книги автора ввійшли вірші, написані впродовж останніх чотирьох років] // Litoda. Літературне серце міста. – 2016. – 27 верес. – Режим доступу: http://litoda.od.ua/tri_krapki_prezentatsiya/

Фото Maria Mostovchuk