20 вересня, 18:00, в приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Грушевського відбудеться прес-конференція та презентація звіту «Ті, що пережили пекло». Видання описує реальний стан подій на Донбасі.

Для довідки. Звіт – це підсумок моніторингового дослідження фактів порушень прав людини, пов’язаних із незаконним позбавленням свободи в зоні збройного конфлікту на сході України. Видання описує реальний стан подій на Донбасі і є звітом про піврічну роботу Коаліції «СПРАВЕДЛИВІСТЬ ЗАРАДИ МИРУ НА ДОНБАСІ».

Автори звіту пропонують комплекс заходів, спрямованих на припинення порушень, привернення уваги міжнародної громадськості та притягнення до відповідальності осіб, винних у вказаних порушеннях.

Проведення презентації відбувається завдяки фінансовій підтримці програмної ініціативи «Громадські ініціативи нової України» Міжнародного фонду «Відродження».

Спікери:

  • Красильнікова Юлія, координатор напрямку документування порушень прав людини благодійного фонду “ВостокSOS”, експерт Коаліції громадських організацій та ініціатив «Справедливість заради миру на Донбасі»,
  • Боднар Аліна, менеджер з комунікацій ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив», представник Коаліції громадських організацій та ініціатив «Справедливість заради миру на Донбасі».
  • Шляхтін Євген, політв’язень, полонений незаконних збройних формувань т.зв. «ЛНР».