26 вересня 2024 року о 17:00 в Одеській ОУНБ імені М. С. Грушевського (відділ соціокультурної діяльності, 1-й поверх) відбудеться презентація книги «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022».

Книга «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022» – це історії 11 українок різного віку і з різних регіонів, які безпосередньо пізнали російську агресію і зазнали втрати рідних, полону, сексуального та гендерно зумовленого насилля, життя в окупації тощо.

Авторки написали про пережиті злочини з боку росіян — бо знають, що це необхідно для перемоги над агресором і гарантій неповторення. Водночас, щоб досягнути мети, українцям необхідно віднаходити забраклі сили у нерівній боротьбі. Тому вони щиро діляться історіями про те, що їх підтримувало під час цих потрясінь і продовжує допомагати жити та боротись далі. Підсумком видання є розділ від психологині, присвячений питанням відновлення.

В презентації візьмуть участь:

  • Сталіна Чубенко — одна із авторок книги, мама закатованого бойовиками у 2014 році 16-річного Степана.
  • Марина Супрун – одна із авторок книги, дівчина з Ягідного на Чернігівщині, яка школяркою пережила понад 30 днів полону у підвалі разом з односельцями.
  • Тамара Шевчук – одна із авторок книги,, як пережила важку особисту втрату під час Революції Гідності та перебувала в окупації на Київщині
  • Нестеренко Надія – представниця ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив»; організації, яка ініціювала створення книги.

Книга розповсюджується безкоштовно і доступна онлайн, обмежену кількість паперових примірників буде розповсюджено під час заходу.