11 вересня 2024 року о 15:30 в Одеській ОУНБ імені М. С. Грушевського (відділ соціокультурної діяльності, 1-й поверх), в рамках спільного проєкту з КУ «Одеський обласний центр патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді», відбудеться лекція філологині Катерини Богданової «Стусівські читання: «Як добре те, що смерті не боюсь я…».

4 вересня 1985 року в тюремному карцері особливого режиму СРСР загинув Василь Стус – поет-шістдесятник, дисидент, літературознавець, правозахисник, член Української Гельсінської групи. Справжній голос українського Донбасу, який не стихав, попри репресії та заборони. Учитель української мови та літератури, що не цурався й роботи на шахті. Посмертно визнаний Лауреатом Державної премії ім. Т. Шевченка та Героєм України.
На лекції ми пригадаємо той непростий, але мужній життєвий та творчий шлях Василя Стуса, прослухаємо навіки актуальні твори і поглянемо на нього не тільки як на борця за свободу, а й – талановитого письменника, люблячого чоловіка та дбайливого батька.
Чекаємо на всіх охочих!

Також до заходу можна буде приєднатися онлайн через Zoom за посиланням:
https://us04web.zoom.us/j/74636891150…
Ідентифікатор конференції: 746 3689 1150
Пароль: 4Wx6D8