29 листопада 2019 року о 14.00 в Одеській ОУНБ ім. М. Грушевського (відділ соціокультурної діяльності, 1-й поверх) відбудеться презентація Одеського відділення Українського інституту національної пам’яті.

Робимо історію популярною! З таким гаслом Український інститут національної пам’яті проведе заходи в Одесі 29-30 листопада.

Інститут представить результати п’ятирічної роботи, а також презентує своє південне представництво, яке відтепер працюватиме в Одесі.

На жителів та гостей перлини Причорномор’я чекають лекції відомих істориків, зустрічі з цікавими людьми, кінопоказ та презентації видань. Зокрема, одеситам представлять настільні ігри «Українська революція» і «УПА – відповідь нескореного народу», брошуру «2014: початок російсько-української війни», книги «Дівчата зрізають коси», «Майдан від першої особи. Регіональний вимір» (1 та 2 частини), «Люди сірої зони» (про російську анексію і репресії в Криму), «По той бік себе» (про психотравми як наслідок Голодомору).

Завершаться заходи в Одесі великою українською вечіркою за участі відомих виконавців.

Ми прагнемо довести, що історія може бути цікавою. Адже історія України – це не тільки плачі і втрати. Ми впевнені: її можна споживати без брому й нафталіну. І хочемо, щоби вона була доступною та зрозумілою кожному.

Тож запрошуємо відвідати заходи Українського інституту національної пам’яті в Одесі.

Вхід вільний.