18 травня 2017 року о 18.00 в Одеській ОУНБ ім. М. Грушевського (відділ соціокультурної діяльності, 1-й поверх) відбудуться чергові чотири міні-лекції молодих вчених і любителів науки в рамках проекту 15х4 Od – чотири лекції по 15 хвилин кожна «Датування Шрифти Меми Віртуальна реальність».

15х4 – це спільнота молодих вчених і фанатів науки

Теми лекцій:

15 хвилин про датування

«Спочатку було …», а потім ще що-то було … Безліч подій людської історії, маса речей і явищ, що дійшли до нас… Щоб розібратися, потрібно вписати все це до відповідного історичного контексту … Для цього потрібне датування.

Як можна визначити вік стільця, на якому ви сидите? Що дозволяє визначити старовину скелета пітекантропа? Навіщо історикам датувати стародавні сміттєві ями? Про це і не тільки розповість Водько Владислав (Vodko Vladislav)

15 хвилин про шрифти

Шрифт – це основний елемент сучасної комунікації. Він скрізь. Ми зустрічаємо його практично щохвилини, але вкрай рідко замислюємося, що стоїть за простими буквами, числами і символами. Шрифт говорить з нами мовою, яку ми вчимося розпізнавати вже більше 30 століть.

Останні 5 з них людина блукала в пошуках прихованого сенсу шрифтів і вчилася передавати свої емоції на відстані. Тому перед нами стоїть вкрай складне завдання – навчитися цьому всього за 15 хвилин. І це реально! Як це здійснити, навчить Andrew Letnitskiy

15 хвилин про меми

Традиційно ми думаємо, що мем – це весела картинка. Насправді вчені все частіше говорять про те, що мем – це грізна зброя в боротьбі медіа-технологій. Про те, що насправді криється за веселими картинками, розповість Наталія Бородіна (Natalia Borodina)

15 хвилин про віртуальну реальність

Віртуальна реальність. Що це: нові технології або забуте старе? Чим віртуальна реальність відрізняється від доповненої реальності і яке до цього має відношення змішана реальність? Про це і не тільки дізнаємось від лектора Osman Ad

Вхід вільний!