10 грудня (субота) 2016 року о 13.30 в Одеській ОУНБ ім. М. Грушевського (відділ соціокультурної діяльності, 1-й поверх) відбудеться чергова, сьома, лекція з циклу «Медицина розбірливим почерком» Святослава Лінникова – хірурга, викладача кафедри соціальної медицини, медичного права та менеджменту Одеського національного медичного університету. Тема зустрічі «Тромбози. Профілактика».

Тромбоз – це хвороба, при якій відбувається закупорка судин, в основному периферичних, частіше вен. Прояви тромбозу залежать від того, судини якого органу були пошкоджені. Найчастіше у людини уражаються кінцівки.

Привести до захворювання може розлад серцево-судинної системи або проблеми зі згортанням крові.

Тромбоз відбувається приблизно в 80 випадках на 100 тисяч населення щорічно. Приблизно 1 людина з 20 на протязі життя переносить тромбозу глибоких вен. Ця цифра (5%) значна, тому що дослідники реєструють тільки важкі форми захворювання.

Внаслідок тромбування судин відбувається погіршення їх прохідності, утруднюється кровообіг, що призводить до нездужання у хворого і неприємних відчуттів в руках або ногах (в залежності від місця ураження). Якщо тромбоз не лікувати, то сосуд може бути перекритий повністю, що стане причиною серйозних наслідків.

Тромбоз призводить до таких ускладнень, як інфаркт, інсульт, тромбози кишечника і судин кінцівок.

Вхід вільний!

Запрошуються всі бажаючі!