Цьогоріч 29 червня минає 120 років від дня народження письменника, автора знаменитої історії про маленького принца.

Антуан де Сент-Екзюпері народився 29 червня 1900 року у місті Ліон (Франція).

Відомий французький письменник, репортер, дитяча мрія якого — стати авіатором — здійснилась: він служить льотчиком у Касабланці, перевозить пошту до Північної Америки, деякий час працює технічним директором авіакомпанії в Аргентині, служить у військовій авіації під час Другої світової війни. Отримав декілька поранень, але постійно залишався у лавах авіаторів.

🇫🇷 Сент-Екзюпері став легендою Франції, він загинув під час бойового вильоту 31 липня 1944 р.

🏅 Сент Екзюпері володар багатьох премій, в тому числі: Премії Феміна, Гран-прі Французької академії в номінації «Роман», Національної книжкової премії та інших.

👑 Маленький принц — прибулець з «планети дитинства». На планеті Земля він познайомився з Лисом (цей персонаж у французькому фольклорі уособлює життєву мудрість), який розповідає хлопчикові про забуті людьми ритуали дружби і любові. Забувши про ці щирі почуття, люди втратили справжніх друзів.

📚 В книгах французького автора, як і в житті, тісно переплітаються любов, ностальгія за дитинством та безліч інших почуттів і переживань, глибоких та особистих.

📌 Ми навчилися літати в атмосфері, як птахи, купатися у воді, як риби, зараз нам залишилося навчитися лише жити, як люди. (Антуан де Сент-Екзюпері)

У відділі літератури іноземними мовами відбулась презентація книжкової виставки «Антуан де Сент-Екзюпері – французький письменник – гуманіст з почуттям відповідальності за інших: до 120-річчя від дня народження »