До дня знань у відділу періодичних видань відкрилась виставка «Імідж сучасної школи: теорія і практика».

Створення іміджу за своєю психологічною суттю є процесом двосторонньої взаємодії, в якому активну роль відіграє як навчальний заклад, імідж-образ якого створюють, так і громадськість, яка сприймає цей імідж. Дослідження вчених свідчать, що приблизно 70% учнів та їхніх батьків роблять свій вибір під впливом створеного навчальним закладом позитивного іміджу. Тому цілком природно, що в усьому світі гімназії, ліцеї, школи, коледжі, вищі навчальні заклади ретельно формують, зберігають і вдосконалюють свій імідж.

Основні показники іміджу – це загальна популярність, репутація, швидкість реагування на соціальне замовлення, надійність, конкурентоспроможність.

Матеріали представлені на виставці знайомлять вчителів:

  • з нормативними актами Міністерства освіти і науки України,
  • з організацією навчально-виховного процесу,
  • формами методичної роботи,
  • інноваційними стратегіями виховання,
  • з створенням єдиного інформаційного освітнього простору, удосконаленням виховної роботи,
  • зміцненню матеріально-технічної бази,
  • співпрацею з вищими навчальними закладами та громадськістю.

Представлені методичні рекомендації, програми, календарно-тематичне планування з різних дисциплін. Презентується оновлена програма початкової школи.

На виставці представлені такі періодичні видання як: «Рідна школа», «Початкова школа», «Початкова школа і сучасність», «Наша школа», «Освіта та розвиток обдарованої особистості», «Відкритий урок», «Класному керівнику», «Педагогічна майстерня», «Дивослово», «Виховна робота в школі», газета «Освіта України».

Вчителя зош № 52

На фото: молоді вчителі ЗОШ № 52 Усачова В. Ю., Кривопшна Ю. О., Васильєва М. І.